Keuzemenu’s

Keuzemenu vanaf 15 personen.

Restaurant Groot Seminarie biedt 3 menu’s aan. Het eerste menu focust op onze gekende Belgische klassiekers. Het tweede menu is volledig Mechels: we presenteren Mechelse koekoek bereid met het lokale bier ‘Gouden Carolus’. Het derde menu is pure verwennerij. Onze chefs halen hun gastronomische troeven boven.

De gerechten kunnen in buffetvorm of in bediening worden aangeboden. Indien er nog vragen zijn neem dan gerust contact op. We denken graag met u mee.

Curve

Menu met klassiekers

We geven steeds de keuze om een 2 of 3 gangen menu te kiezen. Uiteraard kan je bij de 2 gangen menu kiezen voor voorgerecht/hoofdgerecht of hoofdgerecht/dessert.

*Keuze uit maximum twee verschillende soorten voorgerechten en hoofdgerechten (+ een vegetarische optie), en keuze uit één soort dessert.

Voorgerechten

Kaaskroket – parmezaan – salsa komkommer en tomaat (V)

Garnaalkroket – tartaarsaus – salsa van komkommer

Butternutsoep – kokos – bieslook (V)

Tomatensoep met balletjes

Vitello Tonnato bbq style

Witloofsoep – grijze garnalen

Bruschetta – buffelmozzarella – zoetzure tomaatjes – basilicum (V)

***

Hoofdgerechten

Vlees

Kalkoenrollade – Veenbessen – Geglaceerde worteltjes – gratin dauphinois – Archiduc saus

Varkenswangen met gouden carolus – rosti – seizoensgroenten

Gentse waterzooi – hoevekip – peterselieaardappel

Navarin van lam – boontjes – gebakken aardappelen

Varkenshaasje -jagersaus – spekboontjes – broccoli – gratin

Rosbief – gekarameliseerde sjalot – erwten – wortelen – rode wijnsaus – kroketjes

Vis

Koolvishaasje – kruidenkorst van pistache – venkelpuree – remouladesaus

Zalmfilet traag gegaard op de vuurschaal – salade van venkel en granny smith – rozemarijnpatatjes – mierikswortel

Waterzooi van noordzeevis – peterselieaardappel

Mediterrane goudbrasem – parelcouscous – ratatouille

Vegetarisch

Cannelloni – ricotta – spinazie

Indische groentemix – kokos – mange tout – rijst

***

Desserts

Dame blanche

Cheesecake – bessen – amandel – coulis framboos

Huisgemaakte brownie – rood fruit – vanille ijs

2 gangen menu: €29,50

3 gangen menu: €33,50

Curve

Mechelse menu

Wintermenu

Amuse van de chef

(bij 3 gangen menu)

***

Witloofsoep – grijze garnalen

***

Mechelse Koekoek – gebraiseerd witloof – jus Gouden Carolus – vijgencompote – amandelkroketjes

***

Moelleux van chocolade – aardbei – vanille ijs

Aspergeseizoen (van maart tot en met juni)

Amuse van de chef 

(bij 3 gangen menu)

***

Aspergevelouté met gerookte zalm

***

Mechelse Koekoek – gewokte witte asperges – jus Gouden Carolus – airelles – rosti

***

Homemade brownie – aardbei – vanille ijs

2 gangen menu: €30,00

3 gangen menu: €36,00

Curve

Menu gastronomisch

We geven steeds de keuze om een 2 of 3 gangen menu te kiezen (Amuse van de chef is er altijd bij). Uiteraard kan je bij de 2 gangen menu kiezen voor voorgerecht/hoofdgerecht of hoofdgerecht/dessert.

*Keuze uit maximum twee verschillende soorten voorgerechten en hoofdgerechten (+ een vegetarische optie), en keuze uit één soort dessert.

Amuse van de chef

(bij 3 gangen menu)

Keuze van de chef

***

Voorgerechten

Velouté van aardpeer- gandahamen – pistache

Carpaccio van gerookte picanha – kastanje- parmezaan

Zalmfilet traag gegaard op de vuurschaal met verse tartaar

Gerookte eend- vijgen – notenbrood

Carpaccio van tomaat – burrata – salsa verde(V)

***

Hoofdgerechten

Vlees

Onglet à l’échalotte – verse frietjes – Seizoen salade

Gerookte eend – crème van butternut – honingworteltjes met amandel – gevulde aardappel – confit van vijgen

Varkenskroon van de bbq – vijgencompote – pommes fondant – portosaus

Kalfsblanquette – verse zilveruitjes – champignons – kroketten

Suprême van parelhoen – geroosterde seizoensgroenten (asperges indien seizoen)- fine champagne saus – kroketten

Picanha van rund op de bbq – geroosterde paprika – little gem – zoetzure tomaten -aardappelen de schil

Vis

Zeebaarsfilet – knolselderijpuree -spinazie- oesterzwam

Wijting – saffraansaus – mosselen – geroosterde groenten

Bouillabaisse van noordzeevis – rouille

Paella valenciana

Roodbaars – risotto – groene asperges – venkel

Vegetarisch

Gevulde courgette – tabouleh – feta – coulis van paprika

Spinazie halloumi burger – Griekse rijst – ratatouille

***

Desserts

Chocolade Taart – biscuit van praliné – gel van citrus – citroenverbena

Crème brulée

homemade brownie – rood fruit – vanille ijs

2 gangen menu: €34,00

3 gangen menu: €43,00

Neem contact met ons op.

Contacteer ons om te reserveren of een offerte aan te vragen

Het restaurant is gesloten in de Paasvakantie!

29 maart – 15 april