Keuzemenu’s
Keuzemenu vanaf 15 personen.
Restaurant Groot Seminarie biedt 3 menu’s aan. Het eerste menu focust op onze gekende Belgische klassiekers. Het tweede menu is volledig Mechels: we presenteren Mechelse koekoek bereid met het lokale bier ‘Gouden Carolus’. Het derde menu is pure verwennerij. Onze chefs halen hun gastronomische troeven boven.
De gerechten kunnen in buffetvorm of in bediening worden aangeboden. Indien er nog vragen zijn neem dan gerust contact op. We denken graag met u mee.
Menu met klassiekers
We geven steeds de keuze om een 2 of 3 gangen menu te kiezen. Uiteraard kan je bij de 2 gangen menu kiezen voor voorgerecht/hoofdgerecht of hoofdgerecht/dessert.
*Keuze uit maximum twee verschillende soorten voorgerechten en hoofdgerechten (+ een vegetarische optie), en keuze uit één soort dessert.
Voorgerechten
Kaaskroket – parmezaan – salsa komkommer en tomaat (V)
Garnaalkroket – tartaarsaus – salsa van komkommer
Butternutsoep – kokos – bieslook (V)
Tomatensoep met balletjes
Vitello Tonnato bbq style
Witloofsoep – grijze garnalen
Bruschetta – buffelmozzarella – zoetzure tomaatjes – basilicum (V)
***
Hoofdgerechten
Vlees
Kalkoenrollade – Veenbessen – Geglaceerde worteltjes – gratin dauphinois – Archiduc saus
Varkenswangen met gouden carolus – rosti – seizoensgroenten
Gentse waterzooi – hoevekip – peterselieaardappel
Navarin van lam – boontjes – gebakken aardappelen
Varkenshaasje -jagersaus – spekboontjes – broccoli – gratin
Rosbief – gekarameliseerde sjalot – erwten – wortelen – rode wijnsaus – kroketjes
Vis
Koolvishaasje – kruidenkorst van pistache – venkelpuree – remouladesaus
Zalmfilet traag gegaard op de vuurschaal – salade van venkel en granny smith – rozemarijnpatatjes – mierikswortel
Waterzooi van noordzeevis – peterselieaardappel
Mediterrane goudbrasem – parelcouscous – ratatouille
Vegetarisch
Cannelloni – ricotta – spinazie
Indische groentemix – kokos – mange tout – rijst
***
Desserts
Dame blanche
Cheesecake – bessen – amandel – coulis framboos
Huisgemaakte brownie – rood fruit – vanille ijs
2 gangen menu: €29,50
3 gangen menu: €33,50
Mechelse menu
Wintermenu
Amuse van de chef
(bij 3 gangen menu)
***
Witloofsoep – grijze garnalen
***
Mechelse Koekoek – gebraiseerd witloof – jus Gouden Carolus – vijgencompote – amandelkroketjes
***
Moelleux van chocolade – aardbei – vanille ijs
Aspergeseizoen (van maart tot en met juni)
Amuse van de chef
(bij 3 gangen menu)
***
Aspergevelouté met gerookte zalm
***
Mechelse Koekoek – gewokte witte asperges – jus Gouden Carolus – airelles – rosti
***
Homemade brownie – aardbei – vanille ijs
2 gangen menu: €30,00
3 gangen menu: €36,00
Menu gastronomisch
We geven steeds de keuze om een 2 of 3 gangen menu te kiezen (Amuse van de chef is er altijd bij). Uiteraard kan je bij de 2 gangen menu kiezen voor voorgerecht/hoofdgerecht of hoofdgerecht/dessert.
*Keuze uit maximum twee verschillende soorten voorgerechten en hoofdgerechten (+ een vegetarische optie), en keuze uit één soort dessert.
Amuse van de chef
(bij 3 gangen menu)
Keuze van de chef
***
Voorgerechten
Velouté van aardpeer- gandahamen – pistache
Carpaccio van gerookte picanha – kastanje- parmezaan
Zalmfilet traag gegaard op de vuurschaal met verse tartaar
Gerookte eend- vijgen – notenbrood
Carpaccio van tomaat – burrata – salsa verde(V)
***
Hoofdgerechten
Vlees
Onglet à l’échalotte – verse frietjes – Seizoen salade
Gerookte eend – crème van butternut – honingworteltjes met amandel – gevulde aardappel – confit van vijgen
Varkenskroon van de bbq – vijgencompote – pommes fondant – portosaus
Kalfsblanquette – verse zilveruitjes – champignons – kroketten
Suprême van parelhoen – geroosterde seizoensgroenten (asperges indien seizoen)- fine champagne saus – kroketten
Picanha van rund op de bbq – geroosterde paprika – little gem – zoetzure tomaten -aardappelen de schil
Vis
Zeebaarsfilet – knolselderijpuree -spinazie- oesterzwam
Wijting – saffraansaus – mosselen – geroosterde groenten
Bouillabaisse van noordzeevis – rouille
Paella valenciana
Roodbaars – risotto – groene asperges – venkel
Vegetarisch
Gevulde courgette – tabouleh – feta – coulis van paprika
Spinazie halloumi burger – Griekse rijst – ratatouille
***
Desserts
Chocolade Taart – biscuit van praliné – gel van citrus – citroenverbena
Crème brulée
homemade brownie – rood fruit – vanille ijs
2 gangen menu: €34,00
3 gangen menu: €43,00
Neem contact met ons op.
Contacteer ons om te reserveren of een offerte aan te vragen